11-09-10

Week 06/09 tot 10/09/10 - Thema : In mijn klasje

Na de aanpassing van vorige week (nieuwe klas, nieuwe juf, ...) is het tijd geworden om de dagdagelijkse routine van de klas te leren en daarbij de bijhorende afspraken en regels.
Zo is het voor de kleuters terug even wennen dat er niet alleen gespeeld wordt in de klas, maar dat we ook dingen moeten leren. Daarbij komt natuurlijk dat er momenten zijn, zoals het onthaal bv dat ze niet in de klas mogen rond lopen, maar dat ze op de bank moeten zitten en luisteren naar de juf.

Elke morgen gaan we na het toiletbezoek met zijn allen naar onze klas. De kleuters moeten dan even op de bank gaan zitten. Dan zingen we allemaal samen, met Jules natuurlijk, het liedje "goedenmorgen allenmaal".

Nadat we met volle borst hebben meegezongen is het tijd om te kijken wie er die dag allemaal aanwezig is(omdraaien van hun symbool).
Vervolgens kijken we wat er die dag ons allemaal te wachten staat (daglijn) en kijken we ook welke dag het vandaag is (weeklijn),
Het weer mogen we natuurlijk ook niet vergeten.

Eens we de dagelijkse routine hebben doorgenomen, is het tijd voor een verhaaltje, waarneming, poppenstel, ...
Dit verschilt van dag tot dag.

Nadit alles is het tijd om in hoeken te gaan werken. Een groep werkt begeleid aan een crea-opdracht met de juf.
De andere kleuters worden in een aantal groepen verdeeld en mogen vrij spelen. Deze groepen worden op regelmatige tijdstippen gewisseld. Er wordt tevens opgelet dat elke kleuter een crea-opdracht uitvoerd.

 Daarna is het tijd om een koekje en een drankje te drinken en vervolgens buiten te spelen.

Nadat we een frisse neus hebben gehaald, kunnen we er terug tegen aan en werken we nog eventjes in hoeken.
Daarna gaan we terug even op de bankjes zitten en leren we een liedje of versje, doen we aan wiskundige initiatie of wordt er een bewegingsmoment ingelast.

Na dit alles zit onze voormiddag er al op en is het tijd om een boterham of aardappeltjes te gaan eten.

Na de middag gaan we terug naar onze klas en wordt er terug in hoeken gespeeld. De juf speelt met een groep een begeleid opvoedend spel.

Dan nog even buiten spelen, een koekje eten en iets drinken en vervolgens nog even op de bank gaan zitten om naar een verhaaltje te luisteren op een bewegingsspelletje te spelen en dan is het tijd om naar huis te gaan.

Zo zie maar, mama en papa, onze dagen in de eerste kleuterklas zijn goed gevuld

09:00 Gepost door juf-brina - in Thema in de klas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.