01-10-10

Week 27-09 to 01-10-10 : Thema : Mijn knuffeltje

Deze week stond in het teken van onze knuffels.
Maandag was Jules erg verdrietig, hij vond zijn "knuffelkoetje" nergens. Gelukkig zochten onze kleuters mee en vonden ze de lievelingsknuffel van onze Jules terug. En was Jules blij.
Na deze zoektocht was het tijd om te gaan turnen met Meester Kevin.
In de namiddag kleurden sommigen een knuffelbeer in, andere speelden met knuffels.

DSC03569.JPG

DSC03572.JPG

DSC03574.JPG

DSC03575.JPG

DSC03577.JPG


Voor we naar huis gingen, vertelden de juf nog een verhaaltje over Jules en zijn zus die met de knuffels aan het spelen waren, ook hier kwamen de gevoelens blij en verdrietig aanbod.

Dinsdag brachten de kleuters allemaal een knuffel mee naar de klas. Hiermee deden we allemaal leuke dingen. We knuffelden onze knuffel, we gaven onze knuffel een zoentje, we dansten met onze knuffel op het liedje "snuffeltje", ...

Daarna kleurden sommige kleuters hun knuffelbeer in en andere kleuters plakken wol op de buik van de knuffelbeer.
Er werd ook een groepswerk gemaakt, het werd een grote knuffelbeer. De kleuters mochten de verf rollen op de beer.
Na de middag leerden we de begrippen groot en klein aan. Dit deden we spelenderwijs adv de knuffels die onze kleuters meehadden.

Woensdag hadden de kleuters een vrij dagje, aangzien de juffen een pedagogische studie dag hadden.

Donderdag vertelden de juf nog eens het verhaaltje van Jules adv concreet materiaal. Tijdens het vrij spel mochten de kleuters het verhaal naspelen met het aangeboden materiaal.
We werkten ook verder aan onze beren. Sommige kleuters moesten hem nog kleuren, anderen moesten nog wol op zijn buikje plakken. De kleuters die hun beren volledig af hadden, mochten een beer stempelen met watten.
's Middags leren de juf ons nog een liedje over "7 kleine popjes". Onze vinger werd omgetoverd tot een popje die allemaal gekke dingen deed.

Vrijdag las de juf een verhaaltje voor over Anne die 7 verschillende knufeltjes heeft. Een allermooiste, een allergrootste, een allerkleinste, een allerkwaatste, een allerstousten, een allerliefste en een allerzachte.
Het liedje over de "7 kleine popjes" werd ook nog eens herhaald.

Deze week hebben de kleuters dus niet enkel geleerd over knuffel, maar ook over gevoelens en de begrippen groot en klein.

Het was een "bereleuke" week

 

18:47 Gepost door juf-brina - in Thema in de klas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.